تغییرات هورمونی در طی بارداری بر سطح هورمونهای تیروئیدی تأثیر میگذارد. در سهماههی اول، هورمون بارداری یعنی hCG که شبیه به هورمون TSH است که ممکن است باعث افزایش تولید هورمونهای تیروئیدی میشود و در طول بارداری، افزایش سطوح هورمون استروژن باعث تولید هورمونی میشود که به انتقال هورمونهای تیروئیدی در خون کمک میکند. بهعلاوه در سهماههی سوم، حجم غدهی تیروئید 30 درصد بیشتر میشود که همهی این تغییرات طبیعی است.
با توجه به دو علت فوق و اینکه بسیاری از علائم طبیعی بارداری و اختلال در عملکرد تیروئید (مثل خستگی) مشابه هستند، تفسیر آزمایشات تیرویید در بارداری کمی دشوارتر میگردد و از آنجا که هورمونهای تیروئیدی برای رشد و سلامت مغز و دستگاه عصبی جنین ضروری هستند (مخصوصأ در سهماههی اول که تیروئید جنین در حال رشد است و جنین کاملاً به هورمون تیروئید مادر متکی است)، بسیار مهم است که عوامل و علایم خطر را بهدرستی درک کنید تا در صورت نیاز درمان را آغاز کنید.
مرده زایی به مرگ یا از دست دادن نوزاد قبل یا در حین زایمان گفته می شود. هر دو مورد سقط جنین و مرده زایی تحت عنوان از دست دادن بارداری توصیف می شود، اما بر اساس زمان وقوع سقط متفاوت هستند. سقط جنین معمولاً به عنوان از دست دادن نوزاد قبل از هفته بیستم بارداری تعریف می شود و مرده زایی به از دست دادن نوزاد در هفته بیستم بارداری یا بعد از آن گفته می شود.
مرده زایی (Stillbirth) معمولا در زمان زایمان مورد ارزیابی قرار می گیرد. ناهنجاری های ژنتیکی یا نقایص مادرزادی ممکن است بررسی شوند. علائم عفونت یا ناهنجاری های جفت ممکن است وجود داشته باشد. هنگامی که توضیحی برای مرده زایی پیدا می شود، خطر عود و هرگونه اقدامات پیشگیرانه ای که وجود دارد مورد بحث قرار می گیرد.
بالا رفتن فشارخون، پره اکلامپسی، نارسایی کلیه، ادم ریه، سکته های قلبی، جدا شدن جفت، دیابت بارداری، سکته مغزی و مرگ و میر - و عوارض جنینی - از قبیل وزن پایین زمان تولّد، تولّد زودرس، مرگ داخل رحمی، آنومالی های مادرزادی و عوارض حین زایمان - در این نوع از بارداری ها بیشتر از بقیّه موارد است. علاوه از این فشارخون حاملگی می تواند خطر بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای متابلیک و حملات مغزی را در آینده افزایش دهد. به همین دلیل کنترل فشارخون قبل از بارداری،در طول حاملگی و بعد از آن از اهمیت خاصی برخوردار است.
کی از مواردی که امروزه از خطرات دوران بارداری و زایمان کاسته، بالارفتن سطح آگاهی عمومی و پیشرفتهای علمی است. طی سالهای اخیر مادران با آگاهی از تمامی مشکلات و عوارض احتمالی بارداری، اقدام به فرزندآوری میکنند و در طول این دوران نیز نسبت به همه موارد مهم دقت لازم را بهخرج میدهند. اما یکی از معضلات این آگاهی، شاید افزایش استرس و نگرانی مادران باشد.
دیابت بارداری نوعی از دیابت است که تنها در دوران بارداری بروز میکند. دیابت بارداری معمولا در ماههای آخر بارداری تشخیص داده میشود. در صورتی که در ماههای آغازین بارداری خود به دیابت مبتلا شدهاید، احتمال آن وجود دارد که قبل از بارداری نیز مبتلا به دیابت بودهاید.
کنترل دیابت بارداری کمک میکند که شما و کودکتان، هر دو سالم بمانید. در صورتی که سریعا برای کنترل قند خون خود اقدام کنید، میتوانید خودتان و کودکتان را از خطرات احتمالی در امان نگه دارید.
نین درون رحم و در داخل کیسه ای پر از مایع قرار دارد که به آن کیسه آب یا کیسه مایع آمنیوتیک می گویند. کیسه آمنیوتیک پیش از زایمان و بدنیا آمدن نوزاد پاره می شود و در نتیجه مایع آمنیوتیک از طریق واژن خارج می گردد. به این اتفاق، پاره شدن کیسه آب می گویند. معمولا پارگی کیسه مایع آمنیوتیک مدت کوتاهی قبل از دردهای زایمانی یا در هنگام دردهای زایمانی رخ می دهد.
اگر کیسه آب پیش از هفته 37 بارداری پاره شود به آن پارگی زودس کیسه آب یا PPROM می گویند. چنانچه پاره شدن کیسه آب به صورت زودهنگام اتفاق بیفتد، ممکن است باعث زایمان زودرس شود (اما نه در همه موارد). پارگی کیسه آب در حدود 3 درصد بارداری ها ایجاد می شود. درمان و خطرات پارگی کیسه آب زود هنگام، بر اساس سن بارداری متفاوت است. در صورت پاره شدن کیسه آب، بلافاصله باید اقدامات درمانی صورت گیرد.
بق گفته مرکز سلامت بارداری و زایمان آمریکا(ACOG) حدود ۶۰ درصد از تمام سقط جنین های مکرر به دلیل اختلالات ژنتیکی اتفاق می افتد. خطر سقط جنین با بالا رفتن سن مادرافزایش می یابد؛ زیرا، با افزایش سن، احتمال بروز اختلالات ژنتیکی برای افراد زیر ۳۵سال بین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش می یابد و برای افراد بالای ۴۰ سال این احتمال تا ۵۰درصد افزایش می یابد. درر مورد تشخیص ناباروری ، مراقبت های بعد از آی وی اف و درمان ناباروری با IUI بیشتر بدانید.
چند قلوزایی زمانی اتفاق میافتد که بیش از یک جنین در رحم لانهگزینی کند. این مسئله در صورتی اتفاق میافتد که در طی چرخه قاعدگی بیش از یک تخمک آزاد شده و هر تخمک توسط یک اسپرم بارور شود.
اگرچه همه بارداری های چندقلویی پس از استفاده از روشهای کمک باروری اتفاق نمیافتد، اما درمانهای کمکباروری به میزان قابل توجهی در افزایش بارداری چندقلویی و چند قلوزایی دخالت داشتهاند. تقریباً در همه موارد، ترجیح داده میشود که با محدود کردن و کاهش جنین های منتقل شده از بارداری چندقلویی جلوگیری کرد اما به هر صورت بروز این مسئله اجتنابناپذیر است.
CVS یک تست تهاجمی جهت تشخیص سلامتی جنین قبل از تولد می باشد و از طریق ارزیابی پرزهای جفتی اطراف جفت انجام می شود.
پرزهایی در اطراف جفت وجود دارند که ماده ژنتیکی مشابهی با ماده ژنتیکی جنین دارند. در طی CVS از این پرزها نمونه برداری شده وجهت ارزیابی به آزمایشگاه ژنتیک فرستاده می شود.
ین روش در اواخر 3 ماهه اول حاملگی و بیشتر بین 10 الی 12 هفتگی انحام می شود.
از آنجائی که CVS نسبت به آمینوسنتر در مراحل زود هنگام تر قابل انجام است، لذا می تواند به شما زودتر در مورد سلامت جنین اطمینان خاطر دهد و اینکه پزشک می تواند زودتر در مورد ادامه یا ختم حاملگی تصمیم گیری نماید.
منیوسنتز به نمونه گیری از مایع آمنیون گفته می شود که تشـــخیص برخی از بیماری های جنین را قبل از تولد امکان پذیر می کند. آمنیوسنتز در چه زمانی انجام می شود؟
زمان مناسـب برای نمونه مایع آمنیون از هفته ١۴ بارداری به بعد می باشـد (آمنیوســنتز معمولا قبل از هفته ١۴ صــورت نمی گیرد چون مقدار مایع کافی نیست).
نوار قلب جنین که به آن اکوکاردیوگرافی جنین نیز گفته می شود از امواج صوتی برای ایجاد تصاویری از قلب نوزاد متولد نشده استفاده می کند. این عمل سونوگرافی بدون درد ساختار قلب و عملکرد آن را نشان می دهد
سونوگرافیهای سهبعدی و چهاربعدی میتوانند اطلاعات بیشتری در خصوص ناهنجاری تشخیص دادهشده در اختیارمان قرار بدهند. ازآنجاکه این سونوگرافیها قادر هستند تا جزئیاتی بیشتر را از زوایایی متفاوت نشان دهند، میتوانند به تشخیص عارضهی لبشکری کمک کنند. مشاهده و تشخیص این ناهنجاری به پزشک کمک میکند که برایش پس از تولد برنامهای درمانی در نظر بگیرد. همچنین سونوگرافی سهبعدی برای مشاهدۀ قلب و اندامهای داخلی بدن نیز کاربرد دارد.
اگر در سونوگرافی سه ماهه سوم خود سونوگرافی داشته باشید، اغلب برای بررسی میزان رشد جنین است. اگر پزشک یا مامایتان بر این باور باشد که بچه در این مرحله از بارداری از حد انتظار کوچکتر است احتمالا به شما توصیه میکند تا سونوگرافی رشد انجام دهید. کوچک بودن بچه ممکن است از اندازۀ برآمدگی شکمتان در ملاقاتهایی که قبل از تولد با پزشک دارید مشخص شود.
یکی از راه های پی بردن به وضعیت سلامتی جنین در رحم ، این است که از طریق یک آزمایش به نام سونوگرافی بیوفیزیکال پروفایل سطح سلامت او مورد بررسی قرار گیرد. همچنین این تست یک بررسی خاص برای بارداری های پر خطر یا جنینی که موعد تولد او گذشته باشد است.
طول سرویکسیا طول دهانه رحم در دوران بارداری بیش از 30 میلی متر می شود. و به در شرایط غیر بارداری 40 میلی متر محاسبه شده است. اندازهطول سرویکسدر زمان بارداری بسیار مهم است زیرا غیرطبیعی بودن آن باعث مشکلات جدی برای مادر می شود. البته درمان های متعددی برای چنین مشکلاتی وجود دارد . متخصصان می گویند انجامسرکلاژتنها در زنان با سرویکس کوتاهتر از 15 میلیمتر در اندازهگیریطول سرویکسدر 3 ماهه دوم در پیشگیری از زایمان زودرس موثر بوده است.
روشهای سونوگرافی است که عمدتاً برای بررسی غیرتهاجمی وضعیت عروق و وریدهای اصلی نواحی گردن، بازوها و پاهای بیماران استفاده میشود. در واقع کمک میکند تا پزشک متوجه شود که آیا جریان خون در این نواحی کُند یا در قسمتی از وریدها یا شریانها متوقف شده است یا خیر.
این سونوگرافی در هفته های 18 تا 22 هفته انجام میشود و از مهمترین سونوگرافی هایی بررسی جنین می باشد .
ساختار کلی قلب جنین بررسی می شود ولی جهت بررسی دقیقتر ساختار قلب و عملکرد مناسب درچه ها و رگهای اصلی اکوکاردیوگرافی قلب جنین توصیه می شود.
غربالگری سه ماهه اول بارداری یک تست ترکیبی شامل آزمایش خون مادر و سونوگرافی ( اندازهگیری NT و NB ) به همراه سن مادر است که بین 11 هفته و 6 روز بارداری تا 12 هفته و 6 روز بارداری قابل انجام بوده و به وسیله آن ریسک سندرم داون (تریزومی 21) و تریزومی 13 و 18 محاسبه میگردد.
اولین سونوگرافی دوران بارداری ، در شش هفته بارداری انجام می شود. هدف از انجام این سونوگرافی در مراقبت اوایل بارداری ، تعیین محل دقیق ساک حاملگی است .
سونوگرافی غربالگری مجموعه ای از آنالیزهای آزمایشگاهی و سونوگرافی است که در مرحله اول و دوم حاملگی و جهت دسته بندی مادران باردار از حیث برخی نقایص جنین و سندرم در گروههای پرخطر و کم خطر انجام می گیرد.
سن در بارداری فاکتوری اثرگذار می باشد ، لذا اقدام به حاملگی در سن بالا خطراتی اعم از کاهش قدرت باروری ، افزایش احتمال تولد نوزاد مبتلا به سندرم داون ، سقط جنین و تولد جنین مرده را به دنبال خواهد داشت.
دوران بارداری از حساس ترین دوران زندگی هر مادری است ، لذا مادران در این دوران باید جهت حفظ سلامت خود دقت لازم را داشته باشند تا دچار بیماری های حین بارداری نظیر دیابت ، فشار خون بالا و تیروئید نشوند.
انجام تست های غربالگری طی دو مرحله و سایر آزمایشات و سونوگرافی ها که در مراحل مختلف انجام می گیرند میتوانند منتج به تشخیص نقایص جنین ، تشخیص بیماری های کروموزومی جنین و تشخیص سندروم داون در جنین شوند.
پریناتولوژی زیرمجموعه ای از حاملگی های پر خطر و مراقبت های جنین و مادر می باشد. خدمات متخصص پریناتولوژی : تشخیص نقایص جنین ، امینوسنتز ، حاملگی در سن بالا ، سونوگرافی غربالگری و بیماری های حین حاملگی
IVF ، موثرترین و پیشرفته ترین روش کمک باروری می باشد. در این روش ، اسپرم و تخمک ها در محیطی خارج از بدن مادر و در آزمایشگاه با یکدیگر ترکیب می شوند و پس از تشکیل رویان داخل رحم مادر قرار داده می شوند.
* سونوگرافی تایید قلب
* سونوگرافی غربالگری سه سه ماهه اول NT
* سونوگرافی سه ماهه دوم انومالی اسکن
* سونوگرافی کالر داپلر جنین و جفت
* سونوگرافی واژینال بررسی طول سرویس
* سونوگارفی بیوفیزیکال پروفایل
* سونوگرافی رشد جنین
* سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی
* اکو قلب جنین
* سزارین
* کورتاژ تشخیصی
* زایمان فیزیولوژیک
* هیسترکتومی به روش واژینال (TVH)
*هیسترکتومی به روش ابدومینال
* لاپاراتومی کیست تخمدان
* لبیا پلاستی
* تنگی واژن
* ترمیم محل برش
* پلاسما تراپی
* تزریق ژل به واژن
* روشن سازی واژن
*کربوکسی تراپی
*مشاوره های قبل از بارداری
*مشاوره دوران بلوغ
*درمان عفونت های مکرر
*زیگیل تناسلی HPV
* تاییدیه پرده بکارت
* پاپ اسمیر
* واکسن گاردسیل
* مادران دارای سابقه سقط مکرر
* مادران دارای سابقه زودرس پارگی کیسه آب
* مادران دارای دیابت قبل و حین بارداری
* مادران دارای مسمومیت بارداری ( پره اکلامپسی )
* مادران دارای فشار خون مزمن و بیماری های کلیوی و قلبی